Grundlovsdag havde Ringkøbing-Skjern Kommune inviteret til orienteringmøde for grundejerforeninger i kommunen. – Uddrag af referatet herfra:
Kommunen tilbyder, at man i sommerhusområderne kan tilmelde sig tømning af dagrenovation i weekenden. Det er tidligere meldt ud, at man skal tilmelde sig områdevis. Dette er nu ændret til, at den enkelte sommerhusejer kan tilmelde sig ordningen.
Ifølge kontrakten med Meldgaard A/S har vi mulighed for at tilbyde weekendtømning, hvis et tilstrækkeligt antal brugere er interesseret heri. Merprisen for lørdagstømningen forventes at være ca. 250 kr. for 36 ugers tømninger og ca. 350 kr. for 52 ugers tømninger. Den enkelte sommerhusejer har mulighed for at tilmelde sig ordningen på Renovationsselskabet ESØs hjemmeside: www.esoe.dk, eller tlf. 9737 3377 inden 1. november 2008. Vi vil herefter vurdere, om der er nok tilmeldte til at starte ordningen. Hvis der i et område kun er få tilmeldte kan dette område ikke benytte tilbuddet. Herefter opstartes ordningen næste forår.
Hvis en grundejerforening er enige herom, kan man vælge at alle lodsejere får udleveret alle sække for et helt år ad gangen. – Vi har herfra meddelt kommunen, at vi ikke er interesseret i denne ordning.
På genbrugspladserne i Ringkøbing og Holmsland kan man stadig komme af med sit husholdningsaffald i sække – det koster 30,- kr. pr. sæk. Hvis man lejlighedsvis har brug for en ekstra sæk til sin dagrenovation – kan man købe en “affaldssnip” med sæk og sætte denne ved affaldsstativet – så tager skraldemanden den med, ved næste tømning. Denne “affaldssnip” koster 30,- kr. og kan købes på genbrugspladserne m.m. – se salgssteder på www.rksk.dk. De “autoriserede” sække (dvs. sække man har fået udleveret) skal man selvfølgelig ikke betale ekstra for at aflevere på disse genbrugspladser.
Kommunen vil ved næste udbud af renovationskørsel kræve mindre køretøjer i sommerhusområderne, hvis grundejerne ønsker dette, – men det vil blive en smule dyrere. Den generelle tilbagemelding herpå var, at grundejerforeningerne er villige til at betale herfor.
Vestkyststrækningen har 48 stk. – Fjorden 12 stk. redningsposter. I 2008 ophører Røde Kors’s arbejde med redningsposterne p.g.a. manglende ressourcer – kommunen har dog altid stået for opsætning og nedtagning + vedligehold. Derefter overtager Ringkøbing-Skjern Kommune opgaven med redningsposter. Opsætning sker i uge 21 hvert år. Nedtagning sker efter badesæsonens afslutning i uge 40-41.
Hovedstrandrensning foregår hvert år i maj måned og sker i samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommunes Driftscenter Vest og Miljø- og Natur samt skoler, foreninger m.fl. Der er ca. 50 km strand fra Vedersø Klit til Nymindegab. Løbende strandrensning sker i samarbejde med “Gården” (aktiveringsprojekt) De tilser hele kyststrækningen 1-2 gange om ugen – dog har strande med Blå Flag højere prioritet. “Gården” har ansvaret for tømning af skraldespande 1-2 gange om ugen, i højsæsonen hver dag. Der blev fremsat ønske om mere tilsyn. Akut strandrensning sker i aftale med Schuberts Minde om at stille med 20-30 unge og ledere, når der til tider kommer store mængder småt affald ind på stranden. Det er den pågældende Strandfoged eller Driftscenter Vest som holder opsyn med nødvendigheden af akut strandrensning. Strandrensningen gennemføres i hele badesæsonen 1. juni – 1. okt. (Der var opfordring til at gennemføre hovedstrandrensningen tidligere – dette afhænger meget af, hvorledes forårsstormene er/forventes af være).
Oplysninger om Grundejerforeningernes formænd og adresse bliver lagt ud på kommunens hjemmeside.
NCC har pålagt nyt slidlag og foretaget reparationer på Lyngvejen og Lyngsletten.